Kapcsolat

Cím: 1132 Bp, Visegrádi utca 74.
Tel.: +36 20 395 7610
info@egeszsegesdolgozo.hu
www.egeszsegesdolgozo.hu

A Vállalat szerepe az egészségmegőrzésben

A jövő egyik legfontosabb kérdése az alkalmazottak megtartása, ehhez pedig új motivációs eszközöket kell keresni. Mivel lehet valakit motiválni a munkahelyen? Több pénzzel - vágnánk rá automatikusan. Pedig a fizetés önmagában nem tesz elégedetté.
A mai nehéz egészségügyi rendszerben mindenki legnagyobb félelme a betegség.  Nagyon fontosak a betegségmegelőzés érdekében tett lépések, mind személyi, mind pedig vállalati szinten. De sajnos az emberek kevés helyről kapnak támogatást az egészségmegőrzést célzó törekvéseikhez. Ezért számos cég belátta, hogy nincs más út, mint az öngondoskodás. A dolgozók – munkatársak - motiváltsága, közérzete egyenes arányban áll a teljesítményükkel, így a vállalat, cég, vállalkozás teljesítményével is. Elkötelezettséget nem csak a kifizetett bérrel lehet kifejezni, hanem a munkakörülmények javításával, és azzal a törődéssel, amit a munkatárs érzékel a cég részéről.
A munkáltatói oldalról is támogatott egészségfejlesztési és - megőrzési programok arra az elméletre épülnek, hogy még mindig kevesebbe kerül felhívni a dolgozók figyelmét az életmódból fakadó kockázatokra és erre akciókat építeni, mint amennyi költséget jelentenek a betegszabadság, a táppénz, a helyettesítés és a termeléskiesés okozta károk. Emellett viszont nem szabad azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy ezen programok a dolgozók elkötelezettségét is növelik.
Az egészséges munkahelyek megteremtése nem csak a munkavállalónak, hanem a munkaadónak is alapvető érdeke.